תשאירו פרטים

וניצור עמכם קשר

    בדיקת חוב לרשם החברות

    בדיקת חוב לרשם החברות במהירות

    כדי שחברה תהיה מוגדרת כך, הקמתה צריכה להיות דרך רשם החברות. הרישום כולל מילוי טפסים והוספת מסמכים כמו תקנון חברה ומסמכים נוספים. מעבר לכך, כבר באותו רגע תצטרך החברה לשלם אגרת פתיחה, וישנה גם אגרה שנתית שסכומה נמוך יותר מזה של אגרת הפתיחה אך עדיין זהו סכום שיש לשלם ומצטרף אל כלל התשלומים וההוצאות הלא מעטים שישנם באחזקת חברה וניהולה. אי תשלום אגרה מדי שנה יצטבר לחוב. כאשר ישנו חוב לרשם החברות, אותה חברה תהיה רשומה כחברה מפרה, נתון שיהיה פתוח לקהל הרחב. לכן, לא מומלץ לצבור חוב. אם אתם חוששים ששכחתם לשלם אגרה, מומלץ לעשות בדיקת חוב לרשם החברות ולא להשאיר את העניין פתוח.

    בדיקת חוב לרשם החברות בחברה לא פעילה

    לעיתים קורה שחברה מפסיקה את פעילותה ואף סוגרת את תיקיה ברשות המיסים אך לא מבצעת פירוק חברה דרך רשם החברות. אז מבחינת רשם החברות היא אמורה עדיין לשלם את האגרה השנתית כי היא בסטטוס פעיל. אם החברה שלכם לא פעילה, חשוב לעשות בדיקת חוב לרשם החברות, ואף ניתן להגיש בקשה לביטול החוב. הפטור לתשלום האגרה ניתן רטרואקטיבית על כל התקופה בה היתה החברה לא פעילה אך צברה חובות בשל אי תשלום האגרה. אם החברה אינה פעילה וכבר לא תחזור להיות פעילה מומלץ לעשות את הנדרש כדי לפרק אותה.

    להתנהל מול רשם החברות בליווי עורך דין מומחה בתחום

    בין אם מדובר על בדיקת חוב לרשם החברות ובין אם התנהלות אחרת מול גורם זה, מומלץ שילווה אתכם עורך דין מומחה בתחום החברות ושיש לו ניסיון רב בהתנהלות מול רשם החברות. אמנם רוב הקשר שלכם עם רשם החברות יהיה באמצעות תשלום האגרה השנתית, אך ישנם מצבים נוספים בו תצטרכו להתנהל מולו, למשל עם הקמת החברה ורישומה ברשם החברות או למטרת פירוקה. הן ההקמה והן הפירוק כרוכים בלא מעט בירוקרטיה, ואם מחסירים מסמכים או לא ממלאים את הטפסים כפי שנדרש יהיה עיכוב של הדברים.

    לוי גלבוע משרד עורכי דין מתמחה בכל הקשור לחברות ותאגידים, מלווה חברות בהקמתן, פירוקן וגם התנהלותן השוטפת מול ספקים, לקוחות או מול הרשויות. מוזמנים ליצור קשר.

    בדיקת חוב לרשם החברות

    חוב לרשם החברות

    בשום מקרה צבירת חוב אינה דבר נעים ואף חייב לא אוהב להיות במצב הזה. כאשר ישנו חוב לגוף ממשלתי, הדבר עוד פחות נעים. כאשר מדובר על חברה, אחד הגופים הממשלתיים שיש להתנהל מולם ברמה השוטפת היא רשם החברות. כאשר החברה מוקמת יש להירשם ברשם החברות כדי שהחברה תקבל סטטוס פעיל. הדבר כרוך גם בתשלום אגרת פתיחה של מעל 2500 ₪ וגם אגרה שנתית בסביבות  1500 ₪. אם חברה לא משלמת את האגרה מדי שנה היא צוברת חובות וקנסות. לא מומלץ לצבור חוב לרשם החברות אלא לבדוק את העניין ולהסדיר אותו.

    מה המשמעות של חוב לרשם החברות?

    המשמעות הראשונה של חוב לרשם החברות היא כמובן החוב עצמו אשר צובר ריבית ותופח ככל שמתרחקים מהמועד האחרון לתשלום (לאגרה זו אין תאריך קבוע. תשלום לפני חודש מרץ מעניק הנחה של כמה מאות שקלים). עם זאת, העניין הכספי אינו היחיד. חברה אשר לא משלמת את האגרה השנתית מוגדרת בתור חברה מפרה. הגדרה זו תופיע בנסח החברה שהוא מסמך שכל אחד יכול לראות אותו אם הוא מעוניין בכך. הדבר כמובן אינו מוסיף למוניטין של  החברה וסביר שלא יסייע בהגדלת כמות הלקוחות שלה.

    החברה לא פעילה. מה קורה עם החוב?

    סגירת חברות היא מהלך לא נדיר בימינו, בין אם בשל רווחיות נמוכה, קושי בניהול שלהן או מסיבות אחרות. סגירת חברה, גם אם נעשית סגירת התיק במס הכנסה ובמע"מ, עדיין לא אומרת פירוק החברה. כך, גם חברות לא פעילות שלא משלמות את האגרה השנתית צוברות חוב לרשם החברות. כדאי להיות מודעים לכך ולפרק את החברה אם לא מעוניינים יותר בפעילות שלה. עם זאת, חברות לא פעילות יכולות להגיש בקשה לביטול חוב לרשם החברות וביטול החוב יינתן רטרואקטיבית מהיום בו נסגרו תיקי החברה ברשות המיסים והיא הפסיקה את פעילותה. מומלץ להגיש את הבקשה בליווי עורך דין המומחה בחברות ובעל ניסיון רב בהתנהלות מול רשם החברות.

    משרד עו"ד לוי גלבוע מתמחה בכל הקשור לחברות, בעל ניסיון רב בליווי חברות על כל התהליכים והמצבים: בהקמתן, פירוקן, במקרה של צבירת חובות ועוד. מוזמנים ליצור קשר.

    תשלום חוב לרשם החברות

    תשלום חוב לרשם החברות

    אחד מסוגי ההוצאות שעל כל חברה לקחת בחשבון הוא אגרה שנתית לרשם החברות. רשם החברות הוא גוף השייך לרשות התאגידים והקמת חברה צריכה להיעשות דרכו. עם הרישום ברשם החברות יש לשלם אגרת פתיחה וישנה אגרה שנתית קבועה. חברות שלא מקפידות לשלם את האגרה יצברו חוב וקנסות והדבר כמובן לא כדאי. מומלץ לבצע תשלום חוב לרשם החברות בהקדם האפשרי. צבירת חוב מתרחשת פעמים רבות מתוך אי הבנה: כאשר חברה מפסיקה את פעילותה ואף סוגרת את תיקה ברשות המיסים אך לא עושה זאת גם מול רשם החברות. אז מבחינת רשם החברות היא עדיין בסטטוס פעיל והחובות ממשיכים להצטבר.

    חשיבות תשלום חוב לרשם החברות

    רבים מעדיפים לרשום את העסק שלהם ברשם החברות בתור חברה מתוך הבנה שחברה היא ישות משפטית נפרדת מבעליה כך שתביעות הקשורות לחובות ייעשו מול החברה ולא מול בעליה באופן אישי. הדבר לא מדויק, כי צבירת חובות של חברה תופנה בסופו של דבר לדירקטורים שלה כך שיהיה מי שיצטרך לשאת בדבר. לכן, תשלום חוב לרשם החברות הוא חשוב וכדאי לעשות את הדבר בהקדם. עם זאת, אם מדובר על חובות שהצטברו לאחר שהחברה הפסיקה את פעילותה, ניתן להגיש בקשה לביטול החוב, תוך הצגת מסמכים המוכיחים שהחברה נסגרה (אישור ממס הכנסה ומע"מ) אז ניתן לבצע פירוק של החברה מרצון תוך  ביטול החוב.

    להגיש בקשה לביטול החוב בעזרת עורך דין מנוסה בתחום

    פירוק חברה מרצון נדרש כדי שחובות החברה יבוטלו. מדובר בהליך פרוצדורלי שיש בו בירוקרטיה ותידרשו להציג מסמכים שונים כדי לעשות זאת, במיוחד כשזו חברת רבים ולא חברת יחיד. פירוק חברת יחיד יכול להיות בהליך מזורז אך בחברת רבים נדרשת אסיפה של בעלי המניות והדירקטורים כדי לבצע את הפירוק באופן רשמי ומלא. עורך דין בעל ניסיון רב בכל הקשור לחברות ילווה אתכם בתהליך הפירוק עצמו וגם בהגשת הבקשה לביטול החוב. חשוב לבחור עורך דין שדיני חברות הוא תחום ההתמחות המרכזי שלו ויש לו ניסיון רב בפרוצדורות שונות הקשורות להתנהלות חברה.

    משרד עורכי דין לוי גלבוע מתמחה בדיני חברות, מלווה חברות במגוון מצבים: הקמת חברה, פירוק חברה, מצב של חדלות פירעון ועוד. מוזמנים ליצור קשר.

    תשאירו פרטים

    וניצור איתכם קשר




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן